Arnon Grunberg

March 24, 2023

Arnon Grunberg ontmoet Adiana Shibli

Hoe om te gaan met een gewelddadige geschiedenis?

Arnon Grunberg ontmoet Adiana Shibli en gaat met haar in gesprek over vrijheid, geweld en de grenzen van empathie. In Shibli’s laatste boek Minor detail (onlangs in het Nederlands verschenen als Een klein detail) volgen we een jonge vrouw die geobsedeerd raakt door de brute verkrachting en moord op een Palestijns meisje door een groep Israelische soldaten, die plaatsvond in 1949. Hoe om te gaan met de gewelddadige geschiedenis en hoe zien de schrijvers de toekomst van Israel en Palestina?

Adiana Shibli is een Palestijnse schrijfster en essayist. Haar verhalen gaan over alledaagse thema’s als liefde en familie, maar spelen zich altijd af tegen de gewelddadige achtergrond van het Israël-Palestina conflict. Tweemaal won ze de prijs voor jonge schrijfster van het jaar (A M Qattan Foundation). Haar Arabische romans Touch, We are all equally far from love en Minor Detail worden veelvuldig vertaald. Daarnaast publiceerde ze veel non-fictionele werken waaronder het kunstboek Disposition en de essaybundel A journey of ideas across: in dialog with Edward Said. Tickets en meer informatie op DeBalie.nl.

Arnon Grunberg Ontmoet
‘Arnon Grunberg Ontmoet’ is een gesprekkenreeks in De Balie waarin Arnon Grunberg spreekt met prominente denkers, schrijvers, kunstenaars, en politici. Grunberg sprak onder anderen met Marlene Dumas, Zadie Smith, Tomas Sedlacek, Ulrich Seidl, Deborah Feldman en Damiaan Denys.