Arnon Grunberg

In de media

"Ouders met een oorlogsverleden hebben specifieke geheimen. Bepaalde ervaringen kun je nou eenmaal niet delen,” zegt Arnon Grunberg in een interview voor de campagne #OorlogIsErfelijk van War Child. Grunberg vertelt over de blijvende impact van oorlog op zijn leven - om aandacht te vragen voor de bijna 200 miljoen kinderen die nú in oorlog opgroeien. Het interview werd 4 mei uitgezonden op NPO 1 en is terug te kijken via NPO Start en YouTube.

Brommer op zee
Zondagavond 1 mei was Arnon Grunberg te gast in een speciale uitzending van het tv-programma Brommer op zee op NPO 2. De uitzending stond in teken van Grunberg en zijn werk omdat hij in mei de P.C. Hooft-prijs krijgt uitgereikt voor verhalend proza.

In het schrijfhok nam Emma Curvers plaats, op uitnodiging van Grunberg. Hij gaf haar een opdracht en zij antwoordde live in de uitzending. Curvers schreef onder andere Iedereen kan schilderen en Melktanden. Ook was er een korte film te zien, waarin Grunberg een vraag stelt aan het fictieve personage Elizabeth Costello uit het werk van Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee. Coetzee zelf schreef de antwoorden en tweevoudig Theo d’Or-winnaar Ariane Schluter speelde Elizabeth Costello. De film is gemaakt door Rob Hodselmans.

De gehele briefwisseling is hier te lezen. De uitzending is terug te kijken via NPO Start.

Bureau Buitenland
Vrijdag 22 april sprak Grunberg met Tim de Wit in Bureau Buitenland op NPO Radio 1 over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen ervan. Volgens Grunberg heeft de oorlog eens te meer duidelijk gemaakt dat er ook in Europa niet zoiets bestaat als ‘recht op vrede’. Het volledige gesprek kunt u hier terugluisteren.