Arnon Grunberg

Media-overzicht The Saint of the Impossible

Sinds 19 mei draait The Saint of the Impossible – de verfilming van De heilige Antonio – in de Nederlandse bioscopen. Onder andere NRC, Filmtotaal, de Volkskrant en Trouw bespraken de film.

NRC (***): “Het levert een min of meer bekend verhaal op over armoede, tegenslag, een schaduwbestaan – het niet gezien worden dat Paul en Tito dwarszit. Hun verlangen zo snel mogelijk man te worden levert de beste scènes op, waarbij helpt dat de tweeling gespeeld wordt door echte broers: Adriano en Marcelo Durand.”

Trouw (***): “Dit is een nuchter drama aan de zelfkant van de doe-het-zelf-samenleving, waar serveersters werken op kapotte schoenen, oesters met ketchup worden gegeten en zelfs bij seks privacy geen optie is.” De Telegraaf: “Innemend, maar zwalkend illegalendrama.”

De Protagonisten: “The Saint of the Impossible weet te raken. Het acteerwerk van de tweelingbroers is weliswaar niet top, maar het verhaal weet de schrijnende situatie van velen samen te vatten. Over overleven, hopen en dromen in een genadeloze nachtmerrie.”

Bekijk hier de trailer van de film.


Ter gelegenheid van de verfilming van het boek heeft Nijgh & Van Ditmar een nieuwe uitgave van De heilige Antonio uitgebracht.