Arnon Grunberg

Arnon Grunberg wint Johannes Vermeer Prijs 2022

Arnon Grunberg heeft de Johannes Vermeer Prijs 2022 gewonnen. Gunay Uslu, staatssecretaris van Cultuur en Media, overhandigt op 16 november deze Nederlandse staatsprijs voor de kunsten aan Grunberg. Eerdere winnaars waren onder andere Janine Jansen, Rem Koolhaas, Marlene Dumas en Pierre Audi.

De jury, onder leiding van politica Andrée van Es, schrijft over Grunberg en zijn werk: “Hij weet alle genres die hij beoefent zijn eigen volkomen herkenbare, veelvuldig geïmiteerde maar onnavolgbare, stem te geven. Na drie zinnen weet je dat hij aan het woord is, dat is een zeldzame kwaliteit.”

Ter gelegenheid van de uitreiking van de Johannes Vermeer Prijs organiseert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een presentatie op basis van het werk van Grunberg. De tentoonstellingsruimte bevindt zich direct naast de ingang van het ministerie aan de Rijnstraat 50 te Den Haag en is vrij toegankelijk. De presentatie over het werk van Grunberg is te zien vanaf 16 november 2022 tot en met tenminste januari 2023.

Lees hier het volledige persbericht over de Johannes Vermeer Prijs 2022 >